Tuotanto

KORUJEN TUOTANTO

YO ZENen korut kootaan käsin Oulussa studiollamme. Jokainen osa tarkastetaan huolellisesti ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Korut pakataan kierrätettävään pahvirasiaan, jossa tuote säilyy hyvänä myös säilytyksen aikana.

Meille on tärkeää käyttää suomalaisia yhteistyöyrityksiä aina kuin mahdollista. Mm. viilumateriaalit ja laserleikatut osat tulevat meille suomalaisilta yrityksiltä. Haluamme luoda Suomeen uusia työpaikkoja, pitää kuljetusmatkat minimissä ja toimia paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä.

Korujemme päämateriaaleina ovat erilaiset viiluvanerit sekä akryyli (PMMA). Akryyli on kestomuovi ja kierrätettävissä, ja poltettaessa asianmukaisessa jätelaitoksessa se palaa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Myös viiluvanerimme ovat kierrätettävissä tai poltettavissa.

Toivomme, että korut kestävät käytössä pitkään. Mahdollisen rikkoutumisen tapahtuessa pystymme toimittamaan koruihin varaosia. Niitä voit tiedustella meiltä sähköpostitse shop(a)yozendesign.com

YO ZENen suunnittelufilosofiaan kuuluu tuotteen pitkäikäisyys. Haluamme käyttää kestäviä materiaaleja, jotka säilyvät hyvinä käytössä. Pyrimme suunnittelemaan ajattomia tuotteita, joita voi helposti pitää vuosia ja käytön loputtua kierrättää vielä seuraavallekin käyttäjälle. Emme suosi kertakäyttökulttuuria, vaan toivomme, että korumme ovat niin arvostettuja ja haluttuja, että niistä myös jaksetaan pitää hyvää huolta.

VAATTEIDEN JA TEKSTIILIEN TUOTANTO

YO ZEN -vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan eettisesti Euroopassa. Vaatteiden tuotannossa panostetaan tuotteiden ja materiaalien laadun lisäksi koko prosessin eettisyyteen ja ekologisuuteen. Voimme siis luottavaisin mielin luvata erinomaista laatua tuotteillemme.

Meille on tärkeää, että yhteistyökumppanitehtaamme sijaitsee kohtuullisten kuljetusmatkojen päässä EU:n alueella. EU:n lainsäädännön turvin esimerkiksi tehdastyöntekijöiden ihmisoikeudet ja palkat ovat jo laissa määritellyt. Haluamme myös osaltamme luoda Suomeen uusia työpaikkoja, ja suosia suomalaisia yhteistyökumppaneita aina, kun se on mahdollista.

Tuotteidemme päämateriaaleiksi valitsemme luonnonmateriaaleja, joista ei irtoa pesussa ympäristöä kuormittavia mikromuovihitusia. Tällä hetkellä tuotteemme valmistetaan luomupuuvillasta, joka on kasvatettu ilman keinotekoisia lannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita.

Kun vaatteet ovat haluttuja ja laadukkaita, pidetään niistä hyvää huolta ja pois heitettävää vaatetta syntyy vähemmän. Laatu korvaa määrän. Emme myöskään suosi vaateteollisuuden yhä nopeutuvaa sykliä, jossa uusi mallisto luodaan vähintään neljä kertaa vuodessa, ja edelliset mallit myydään äkkiä uuden tieltä pois. Toiveenamme on suunnitella ja luoda vaatteita kysynnän ja tarpeen mukaan. Siksi olemme ottaneet ennakkotilauskäytännön jo vaatemalliston alkumetreillä mukaan.

YO ZENen filosofia on alusta saakka ollut suunnitella niin kauniita ja laadukkaita tuotteita, että niistä halutaan pitää hyvää huolta - pestä sekä pitää, ja käytön päätyttyä kierrättää seuraavalle ihanalle käyttäjälle.

MERINOVILLA-ASUSTEIDEN TUOTANTO

YO ZENen merinovillaiset pipot ja kaulahuivit on suunniteltu huolella ja valmistettu ylpeydellä Suomessa. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata. Tuotteiden keinonahkaiset origamijoutsen-merkit tulevat myös suomalaiselta yhteistyökumppanilta.