YO ZEN on kahden arkkitehdin perustama oululainen design-studio. Asusteita suunnittelevan studion designfilosofia on, että tuotteet saavat olla aikaan sidottuja ja “in”, mutta niiden tulee olla niin huolellisesti mietittyjä, että ne siksi kestävät aikaa.

Kaksi nuorta arkkitehtia ja ystävää päättivät kesällä 2011 ryhtyä tuumasta toimeen ja ryhtyä suunnittelemaan pieniä kodin tuotteita sekä koruja. Vaativa ja välillä vakavakin arkkitehdin työ vaati vastapainoksi hieman leikkisyyttä ja uudenlaisia oivalluksia.

Ääneen sanottuna YO ZEN kuulostaa sanalta joutsen. Suomen kansallislintu onkin ollut koko konseptin innoittajana.Talvella 2010 ruokimme Oulujoelle talveksi asumaan jääneitä haavoittuneita joutsenia, Jensiä ja Tildaa kolmenkymmenen asteen pakkasilla. Heidän selviytymistarinansa vaikutti meihin, ja halusimme nimetä tuotemerkkimme heidän mukaansa.

Tulevaisuudessa toivomme, että YO ZEN on mukana kehittämässä suomalaista muotoilua ja viemässä sitä maailmalle ylpeinä pohjoissuomalaisina. Tuotteitamme voit tilata nettikaupastamme ja valituilta jälleenmyyjiltä. Listan jälleenmyyjistä löydät yhteystietosivulta.

 

SUUNNITTELIJAT

KATE HULKKONEN on syntynyt 24.6.1978 Torniossa. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 2007 ja työskennellyt useita vuosia arkkitehtina. Opinnoissaan hän on suuntautunut teolliseen muotoiluun. Kate on asunut ja opiskellut Japanissa ja Osakassa vietetty aika on jättänyt jälkensä hänen tyyliinsä. Vapaa-ajalla Kate matkustaa, laulaa kuorossa ja suunnittelee uusia voileipäreseptejä. Kate etsii jatkuvasti mielenkiintoisia projekteja elämäänsä ja YO ZEN on muodostanut nyt yhden niistä.

 

PAULA KOURI on syntynyt 8.7.1986 Oulussa. Hän rakastaa muotoilua sen kaikissa muodoissaan: muotia, teollista muotoilua, arkkitehtuuria, graafista suunnittelua jne. Paula on työskennellyt arkkitehtina Suomessa ja Hollannissa. Hän on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 2011. Paula suhtautuu intohimoisesti valokuvaukseen, matkustamiseen ja syömiseen, ja tekeekin mieluiten näitä kaikkia samanaikaisesti. Tällä hetkellä Paula on erityisen innostunut YO ZEN -tuotemerkin antamista uusista haasteista.